Fényből és sárból: Böjte Csaba élete – könyvbemutató és beszélgetés

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Fényből és sárból: Böjte Csaba élete – könyvbemutató és beszélgetés

Három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg az eddigi legátfogóbb, legizgalmasabb, számos titkot felfedő életrajz a 65 éves Csaba testvérről és a 30 éves Dévai Szent Ferenc Alapítványról.
Kicsoda valójában Böjte Csaba? A könyv szerzője elmegy hozzá Dévára, és felteszi neki ezt a kérdést. A válasz újabb kérdéseket szül, ezekből hosszú beszélgetések lesznek, amelyekből elkezd kirajzolódni az ember. Közösen utaznak Erdélyben, bejárják Csaba testvér házait, beszélgetnek a gyerekekkel, nevelőkkel. Felkeresik gyerekkori barátait, a fiatalkor helyszíneit, felidézik a gyulafehérvári teológiai éveket, a rendszerváltás és ifjúsági lelkészség korszakát, az óvoda- és iskolaalapítást, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozását. Így telt el harminc év szakadatlan küzdelemben, aminek az eredménye egy kiépült hálózat bentlakásos és napközis otthonokkal, egy kisvárosnyi megmentett, felnevelt utcagyerek, mára már ezernél is több unoka. Közben jelölés Nobel-békedíjra, egy botránysorozat karaktergyilkossági kísérlettel, megtépázott hírnév, próbatételek. Izgalmas és fordulatos életút, olykor kíméletlen és igazságtalan, de az ő meggyőződése az, hogy jó úton jár, és erről az útról nem téríti le senki és semmi. Böjte Csaba ettől hiteles, karizmatikus ember, aki nem adja fel.
Csender Levente, a könyv szerzője: József Attila-díjas író, Böjte Csaba nagy sikerű I. és II. Füveskönyvének társszerzője. 1977-ben született Székelyudvarhelyen. Elsősorban novellákat ír, számos magyarországi és határon túli folyóiratban publikál. Eddig hét önálló kötete jelent meg. Tagja az Erdélyi Magyar Írók Ligájának és a Magyar Írószövetségnek, amelyben az elnökség munkájában is részt vesz.

A könyvbemutatón jelen lesz Böjte Csaba és Csender Levente. A beszélgetés moderátora Gergely Balázs régész, közösségszervező, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze:
👉 https://feliratkozas.mcc.ro/kolozsvar-konyvbemutato…
március 05 2024

Részletek

Dátum: március 5.
Időpont: 18:00 - 20:00
Ár: Ingyenes
Kategória: ,
Honlap: Látogasson el a honlapra.

Helyszín

MCC Kolozsvári Képzési Központ

Huszár (Călărașilor) utca 1. szám
Kolozsvár, Kolozs Románia

+ Google Térkép

Szervező

Mathias Corvinus Collegium – Erdély