Életfa Családsegítő Egyesület
Civil szervezet

Életfa Családsegítő Egyesület
Civil szervezet

Az Életfa Családsegítő Egyesület 1999 óta támogatja a gyermeknevelést és ösztönzi a gyermekvállalást a magyar családok körében – először a kismamaklub-találkozói révén, majd egyre több és sokrétűbb programjainak megszervezése által. Az egyesület tevékenysége – nevéhez méltóan – olyan, mint egy világfa, amelynek ágai átölelik a család és a családi élet legfőbb fejlődési szakaszait. Programjaik megszólítják a várandós anyákat, a friss szülőket, az egyszülős családokat, illetve a nagycsaládosokat is. Próbálnak segíteni azoknak a pároknak, akiknél késik a gyermekáldás, ugyanakkor külön klubjuk van az apáknak és az ikres szülőknek.

A legfontosabbak azonban mégiscsak a gyerekeknek szóló programok. Ezek közül megemlíthetjük a kéthetente megszervezett Bóbita Játszóházat, amely alkalmat teremt arra, hogy a gyerekek játékos formában fejlesszék kézügyességüket, művészi hajlamaikat, megismerhessék népi hagyományainkat, népművészetünket. A játszóház minőségi időtöltést nyújt nemcsak a gyerekeknek, hanem szüleiknek is. Az Életfa állandó programjai mellett időszakos rendezvényekkel is kedveskedik a kicsiknek, ilyen például a Gyermeknapi Fesztivál, valamint az Adventi Gyermekfesztivál és Sokadalom, melyen több száz kolozsvári és környékbeli család vesz részt évről évre.

A Kolozsvári Magyar Napokon az Életfa Családsegítő Egyesület kiemelt partnerként szólította meg a gyermekeket és szüleiket. Az egyesület tevékenységét tükrözve kézügyességet fejlesztő tevékenységekkel, táncházzal és zenés foglalkozásokkal várták minden alkalommal a gyerekeket, emellett fontos szerepet kaptak a bábjátékok és egyéb előadások is, amelyeket főként színészek és színésznövendékek adtak elő a kicsiknek.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük