Euréka Egyesület
Magyar vállalkozók csoportja

Euréka Egyesület
Magyar vállalkozók csoportja

Az Euréka Egyesület laudációja

Az Euréka Egyesület hosszú, kitartó és alázatos támogatói munkája révén érte el azt, amire a közéletben sokan pályáznak: a szóbeszéd által szerzett magának jóhírt, elismerést és bizalmat; úgy vált a kolozsvári és ezáltal az erdélyi magyarság kulturális életének meghatározó támpillérrévé, hogy mindvégig a háttérben maradt. Az Euréka Egyesület nem hivalkodó, nem azért ad, hogy elismerést kapjon. A Kincses Kolozsvárért-díj átadásával azonban a Kincses Kolozsvár Egyesület nem titkolt célja, hogy az Euréka Egyesület odaadó munkáját a kolozsvári magyar közösség számára láthatóvá tegye. Ez a díj egyszerre jelent köszönetnyilvánítást az egyesület eddigi hozzájárulásaiért, és igyekszik szellemi támogatást nyújtani jövendőbeli tevékenységeihez. 

Az Euréka Egyesület 2002 óta a magyar vállalkozók egyik fontos ernyőszervezete. A nagyjából húszfős tagság évente választ magának új elnököt, aki egy évadon át képviseli az egyesület értékeit és irányítja a szervezeti életet. Az egyesület jelenlegi elnöke, Eckstein-Kovács Péter elődeihez hasonlóan az Euréka mindenkori érdekeinek megtartásáért és folyamatos fejlődéséért felel. Az egyesület tagjai mind vállalkozók, nagyrészük több cég működését is felügyeli. 

Az Euréka Egyesület vállalkozói a szakmai érdekképviselet mellett a mecénáskodás nemes hagyományát követik; őket a magyarság iránti felelősségvállalás, a kultúra támogatása és a város szeretete köti össze. Jótékony, közösségtámogatói szerepük mindazok számára nyilvánvaló, akik közösségi és kulturális projektek szervezésében jártasak. A magyar közösségi élet és a különféle városi ügyek folyamatos támogatása mellett az Euréka Egyesület az idén tízéves Paprika Rádió szellemi atyja és önzetlen működtetője, finanszírozója. Az Euréka Egyesület már első évtől a Kolozsvári Magyar Napok kiemelt partnere, vállalkozói együttesen és külön-külön is állandó támogatói ennek a szerteágazó, idén hetedik születésnapját ünneplő rendezvénynek. 

Ezért is fontos számunkra, hogy idén, Kolozsvár várossá nyilvánításának hétszázadik évfordulója és a Kolozsvári Magyar Napok hetedik kiadásának alkalmából köszönetünket fejezzük ki az Euréka Egyesület jótékony, megkerülhetetlen fontosságú munkájáért. A magyar közösségi élet és Kolozsvári Magyar Napok kiemelkedő támogatásáért az Euréka Egyesület idén megkapja a Kincses Kolozsvárért-díjat a Kincses Kolozsvárért Egyesülettől. 

Bízunk abban, hogy ez a díj, jelképesen bár, de őszintén kifejezi köszönetünket és hálánkat azért az átfogó támogatási gyakorlatért, amit az Euréka Egyesület végez, és ami nélkül a kolozsvári magyar közösségi és kulturális élet vitathatatlanul sivárabb és bizonytalanabb lenne. Köszönjük, és további sok jóakaratú, készséges évet kívánunk!

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük