Főtér.ro
Hírportál

Főtér.ro
Hírportál

A Főtér.ro portál laudációja

Jólértesültség, megbízhatóság és szavahihetőség, egyéni, semmivel össze nem téveszthető stílus, szakmai felkészültség, különböző vélemények találkozásának – és ha kell, ütközésének – fóruma, miközben valódi közösség teremtődik, meghaladva a hírszolgáltatás mókuskerekét. Ez az, amit – ideális esetben – elvárunk egy internetes hírportáltól, kolozsváriakként és erdélyiekként pedig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen – néhány lelkes szakembernek köszönhetően – elmondhatjuk magunkról: van ilyen hírportálunk a Főtér.ro-nak köszönhetően.

Ez a portál úgy ízig-vérig kolozsvári, hogy közben teljes erdélyi és romániai közösségünk ügyes-bajos dolgaira is odafigyel. Úgy formálnak véleményt, hogy közben kíváncsiak olvasóik véleményére is. Úgy mernek bátran és lényegre törően tematizálni, hogy közben körültekintők és szakmailag megkérdőjelezhetetlenek. Nagy ajándék ez egy álhírekkel és híresztelésekkel teli világban.

A Főtér.ro létrejöttét és fejlődését közelről figyelhettük és figyeljük. Az idők során olyan fórumává vált az erdélyi magyar online térnek, amelyen megférnek egymás mellett a komolyabb lélegzetvételű véleményanyagok és a könnyedebb stílusú, szórakoztató, ám humorukban is ízléses írások, videók és képes anyagok. Fiatalos, modern és lendületes, mégsem komolytalan és közvetlenkedő – vagyis: a közös erdélyi sorsunkról folyó diskurzus egyik fő tere.

Kedves újságírók! Köszönjük a munkátokat, s hogy évről évre kiálltok általatok fontosnak tartott ügyek mellett. Köszönjük, hogy figyeltek a civilek kezdeményezéseire, és hírt is adtok róluk. Köszönjük, hogy mertek kérdezni, véleményt mondani, és mertetek egy nagyot álmodni akkor, amikor belevágtatok a Főtér.ro megalkotásába.

További sikereket, munkátokhoz pedig kitartást kívánunk, s kérjük, a folytatásra szóló biztatásként is tekintsetek a Kincses Kolozsvárért-díjra! Köszönjük, hogy vagytok!

Szabó Lilla

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük