Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2019-2020

Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2019-2020

Mire jó egy kalendárium? Fel kell-e elevenítenünk az egyik legrégebbi könyvformánkat, a mindenkihez szóló csíziót? Mi úgy gondoljuk: igen. Hiszen a 21. századi embert sem árt emlékeztetni arra, hogy mikor vannak a jeles évfor­dulók, hogy a névnapokat nemcsak a Facebook dobhatja elénk, az elfeledett neveket is eszünkbe juttatja, és az egyes napokhoz fűződő népi hiedelmekről is olvashatunk benne.

Azt szeretnénk, ha segítségével még jobban megismernők a polgári Kolozsvár gyakran hangoztatott kincseit, a tisztes kort megért épületeket, hajdani jeles lakóit, lakónegyedeit, melyeket nap mint nap közömbösen, sietősen járunk be, nem is sejtve, mennyi érdekes történetet kínálnak az odafigyelőnek. Mindemellett persze illendő megemlékeznünk nagyjainkról, és arra is figyelmeztetünk, hogy a történelmet nemcsak tanuljuk, de éljük is: lám, immár a tizedik Kolozsvári Magyar Napokra készülünk… Ugyanakkor természetesen nem feledkezhetünk meg a gyermekekről, a madárbarátokról és a rejtvénykedvelőkről sem.

És továbbra is reméljük: olvasóink nemcsak az augusztustól júliusig tartó esztendő folyamán lapozgatják fel kalendáriumunkat, de elő-előveszik esztendők múltán is, valahányszor csevegni akarnak kincses városunkkal.

Megjelenés éve: 2019
Terjedelme: 440 oldal
Alak: 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-973-26-1221-7

A Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2019-2020 kiadványt itt lapozgathatja.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük