Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2020-2021

Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2020-2021

Mire jó egy kalendárium? Fel kell-e elevenítenünk az egyik legrégebbi könyvformánkat, a mindenkihez szóló csíziót? Mi továbbra is úgy gondoljuk: igen. Hiszen a 21. századi embert sem árt emlékeztetni arra, hogy mikor vannak a jeles évfordulók, hogy a névnapokat (neveket) is eszünkbe juttatja, és az egyes napokhoz fűződő népi hiedelmekről is olvashatunk benne.

Azt szeretnénk, ha segítségével még jobban megismernők a polgári Kolozsvár gyakran hangoztatott kincseit: a tisztes kort megért épületeket, hajdani jeles lakóit, lakónegyedeit, melyeket nap mint nap közömbösen sietősen járunk be, nem is sejtve, mennyi érdekes történetet kínálnak az odafigyelőnek. És persze illendő megemlékeznünk nagyjainkról, és arra is figyelmeztetünk, hogy a történelmet nemcsak tanuljuk, de éljük is: lám a tizenegyedik – igazán rendhagyó – Kolozsvári Magyar Napokra készülünk…Érthetően nagy figyelmet fordítunk a száz évvel ezelőtti történések felvillantására, tanulmányok, dokumentumok, emlékiratok segítségével, miközben nem feledkezhetünk meg a gyermekekről, a madárbarátokról és a rejtvénykedvelőkről sem.

Továbbra is reméljük: olvasóink nemcsak az augusztustól júliusig tartó esztendő folyamán lapozgatják fel kalendáriumunkat, de elő-előveszik esztendők múltán is, valahányszor csevegni akarnak kincses városunkkal.

Megjelenés éve: 2020
Terjedelme: 512 oldal
Alak: 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-973-26-1245-3

A Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2020-2021 kiadványt itt lapozgathatja.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük