Rácz Csaba Pál
Vállalkozó

Rácz Csaba Pál
Vállalkozó

Rácz Csaba Pál laudációja

A magyar kulturális életben teljesíteni nem mindig könnyű feladat, a kulturális termékek sem születnek ingyen, így nagy szerepet játszanak ezek létrejöttében a mecénások. A Kincses Kolozsvárért-díj odaítélése éppen ezért egy remek mód arra, hogy köszönetet mondjunk olyan személyeknek is, akik nemcsak hogy követendő példát nyújtanak kiváló közéleti, vállalkozói tevékenységükkel, értékrendjükkel, de támogatásukkal segítik a magyar kultúra fennmaradását célul kitűző rendezvényeket is.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan az idén is van egy olyan díjazottunk, aki a gazdasági szférából jön. Rácz Csaba Pál nemcsak a Kolozsvári Magyar Napok, hanem a Kincses Kolozsvár Egyesület különböző eseményeinek lelkes támogatója, és talán a legelső ember volt, aki az indulás előtti pillanatokban már fantáziát látott a csapatban, a projektben, és azóta is nyitva áll az ajtaja előttünk. Külön köszönet illeti cégtársát, Simon Ferencet, aki hozzá hasonlóan elkötelezett támogatója a Magyar Napoknak. 

Életrajzi adatok

A kolozsvári születésű dr. Rácz Csaba Pál tősgyökeres helyi lakos, egy ötéves időszak kivételével ezt a várost nevezhette otthonának. 1985-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát, és 1990-től már a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki Karának oktatója, ahol jelenleg is tanít. Komoly tudományos munkáját vállalkozói tevékenység egészíti ki, 1992-ben alapította első cégét, mely gyógykozmetikumok és gyógytermékek forgalmazásával foglalkozott. Több céget is alapított, melyek keretében a tudományos kutatást és fejlesztést vezeti. Fontosnak tartja, hogy munkahelyteremtéssel segítse az erdélyi magyarok szülőföldön maradását, ezért erre külön figyelmet fordít: az alkalmazottaknak bérmentes lakást biztosítanak. Emellett örömmel támogat minden olyan tevékenységet, mely magyarságunk megmaradását és gyarapodását célozza.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük