Szabadság
Napilap

Szabadság
Napilap

A Szabadság hasábjain az erdélyi magyarság közelmúltja jelent meg nyomtatásban: politikai események, gazdasági problémák, a sportcsapatok harcai, a helyi művészvilág különböző részletei, egészségügyi kérdések, a számítástechnika fejlődése, ugyanakkor a gyermekeket is megszólította és megszólaltatta.

A napilap 1989-től érinti a legfontosabb helyi és regionális kérdéseket, emellett kitekint az országos és nemzetközi hírekre is. Számos díjban részesült újságírói beszámolók, tudósítások, interjúk, kritikák és publicisztika által tálalják ezeket az olvasóközönségnek.

A Szabadság napilap különös figyelemmel követte a Kolozsvári Magyar Napokat, sokoldalúan és részletesen érintette a rendezvény különböző eseményeit. Részletesen beszámoltak irodalmi előadásokról, a közönségtalálkozókról és koncertekről élethűen tudósítottak, a kiállítások hangulatát lefestették szavaikkal. A rendezvénypontok legtöbbjéről igyekeztek írni, de emellett a szervezőket és önkénteseket is megszólaltatták, megmutatva így a Kolozsvári Magyar Napok másik oldalát: az emberi munka és erőforrás fontosságát a siker elérésében.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük