Székely Zsuzsa és Tibor
Vállalkozók

Székely Zsuzsa és Tibor
Vállalkozók

Székely Zsuzsanna és Székely Tibor laudációja

A siker gyakorta attól is függ, merünk-e nagyot álmodni, képesek vagyunk-e tervezetten, lépésről lépésre haladni a kívánt cél irányába, s ha már elértük, meg tudjuk-e tartani szerzett javainkat, s azokat képesek vagyunk-e közösségünk épülésére is hasznosítani.

Székely Zsuzsanna és Székely Tibor példája azt mutatja: kitartó munkával minden álom valóra válhat, s az egyén sikere, ha az hozzájuk hasonló érzékeny odafigyeléssel és a közösség iránt érzett felelősségtudattal párosul, mindannyiunk sikere is lehet. 

Az általuk – családi vállalkozásként – vezetett Mendola Group 25 éves múltra tekint vissza. Ez idő alatt megszámlálhatatlan civil kezdeményezést támogattak, s több száz alkalmazottnak adnak munkát mind a mai napig. Családon belüli együttműködésükkel mindannyiunk számára példát mutatnak: összetartó csapatként vezetik cégcsoportjukat, s közben a sokkal nagyobb családot, Kolozsvár magyar közösségét is szolgálják: odafigyeléssel és segítőkészséggel. 

Lehet-e nemesebb, elismerésre méltóbb cselekedetet elképzelni, mint azt, ha egy család – legyen bármilyen népes is – nem elégszik meg saját életkörülményei biztosításával, hanem tudásuknak és kitartó munkájuknak köszönhetően anyagi erőforrásaik egy részét a közösség épülésére fordítják? Aki így tesz, az tudja: mi mindannyian egy nagyobb és népesebb közösségnek is tagjai vagyunk, nevezzék azt akár Kolozsvárnak, akár Erdélynek, akár Kárpát-medencének. Az ilyen szintű közösségi felelősségvállalásra nagy szükség mutatkozott minden időben, s hálásak lehetünk, hogy nekünk – Székely Zsuzsanna és Székely Tibor személyében – vannak olyan polgártársaink és barátaink, akik soha nem fáradnak el a közös ügyekért folytatott csendes és mindig eredményes küzdelemben.

Az Euréka Társaság tagjaiként aktív formálói Kolozsvár gazdasági életének. Olyan biztos pontok a kincses város életében, melyek számunkra azt jelzik: érdemes saját álmainkat követve, azokat megvalósítva, közösségi álmaink valóra váltására is áldozni. 

Hogy Székely Zsuzsanna és Székely Tibor így tesz, azért csak köszönet illeti őket, melyet ma a Kincses Kolozsvárért-díjjal fejezünk ki.

Amennyiben tetszett a cikk, támogasson minket. Megteheti ide kattintva.

Comments

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük